ერითრიტოლი — დიეტური დამატკბობელი, რომელიც ზრდის ინფარქტისა და ინსულტის რისკს!
ავტორი: პროფესორი გიორგი ფხაკაძე, საქართველოს საზოგადოებრივი ჯანდაცვის ინსტიტუტის თავმჯდომარე
რა ხდება?
ახალი კვლევა, რომელიც განხორციელდა აშშ-ის კოლორადოს უნივერსიტეტში (University of Colorado Boulder), მიუთითებს, რომ ფართოდ გამოყენებული შაქრის შემცვლელი — ერითრიტოლი (erythritol) — შესაძლოა უარყოფითად მოქმედებდეს თავის ტვინის მიკროსისხლძარღვების უჯრედებზე. ეს პირდაპირ უკავშირდება გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, მათ შორის ინსულტისა და ინფარქტის გაზრდილ რისკს. გააგრძელეთ კითხვა

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
iPhone: https://apps.apple.com/fr/app/sheni/id6746877342?l=en-GB
Telegram არხი: https://t.me/SheniEkimi
შენი ექიმი – ცოდნა ჯანმრთელობისთვის.