კვება სისხლის ჯგუფის მიხედვით –
როგორ უნდა ვიკვებოთ სხვადასხვა სისხლის ჯგუფის მიხედვით და რაში გვეხმარება კვების დროს სისხლის ჯგუფის გათვალისწინება
რა კავშირშია შეშუპება და დაბუჟება ხერხემალთან?
ნინო ვაშაკიძე:
„დავინახეთ, როგორ შეიცვალა პაციენტების ცხოვრება და სხეული, როდესაც გადავიდნენ ამ კვებაზე. რა თქმა უნდა, არიან გამონაკლისები.
კარტოფილი არა! – კარტოფილში კარგად მრავლდება ყველანაირი ბაქტერია და ეს ბაქტერიები შემდეგ გვიშავებენ ჩვენ.
მაგრამ, სპორტსმენებს არასოდეს შეაშუპებთ, იმიტომ რომ მოძრაობენ…
ქართულ სუფრაზე მიირთმევდნენ ენ ყველაფერს და შემდეგ ცეკვავდნენ და მღეროდნენ. ეს ყველაფერი არის ხარჯვა და არ შეშუპდება ადამიანი.
სისხლის პირველი ჯგუფი: აუცილებლად უნდა ჭამონ ხორცი, აუცილებლად ჭირდებათ ცილა. არ შეიძლება კარტოფილი, ხაჭო, არაჟნი, რძე, ფორთოხალი, მანდარინი, ბადრიჯანი, კომბოსტო… ტომატი შესაძლებელია.
სისხლის მეორე ჯგუფი: აშუპებს ხორცი, ვერ ინელებს. უმჯობესია საღამის საკვებში იყოს ცილა, თუნდაც კვერცხი, მაწონი შესაძლებელია. ტომატი არ შეიძლება.
სისხლის მესამე ჯგუფი: ქათამი ეკრძალებათ. იწვევს წონის მატებას და შეშუპებას. ადვილად მოსანელებელია კომბოსტო და ბადრიჯანი, ოღონდ უნდა დააკვირდნენ.
სისხლის მეოთხე ჯგუფი: ძალიან საფრთხილოა, რადგან ინდივიდუალები არიან. არც ქათამი და არც საქონლის ხორცი არ ეჭმევათ. შესაძლებელია ბატკნის ხორცი…
გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
iPhone: https://apps.apple.com/fr/app/sheni/id6746877342?l=en-GB
Telegram არხი: https://t.me/SheniEkimi
შენი ექიმი – ცოდნა ჯანმრთელობისთვის.