პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევები დიასახლისებისათვის საყვარელი სეზონი და შინ დამზადებული სანოვაგე ზამთრისათვის

 დიასახლისებისათვის საყვარელი სეზონი და შინ დამზადებული სანოვაგე ზამთრისათვის

 დიასახლისებისათვის საყვარელი სეზონი და შინ დამზადებული სანოვაგე ზამთრისათვის
რა საფრთხეები ახლავს შინ მომზადებული კონსერვების გამოყენებას?
რა არის ბოტულიზმი და როგორ ავიცილოთ ის თავიდან?
სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული ანნა ზაქაშვილის რუბრიკა სარჩევში

„უნდა შევიძინოთ ჯანსაღი პროდუქტი. არ უნდა იყოს დაზიანებული.

ნებისმიერი ინგრედიენტი კარგად უნდა გაირეცხოს. მით უმეტეს ისეთი ბოსტნეული, რომელიც მიწიდან მოდის, შესაძლოა ძალიან ბევრი პათოგენური მიკრობიორგანიზმი მოყვეს, რაომელსაც ადამიანის ჯანმრთელობის დაზიანება შეუძლია“ – განაცხადა ირაკლი არაბულმა.

როგორ გავრეცხოთ სწორად?

„უნდა გავრეცხოთ გამდინარე ცივ წყალში. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხილ-ბოსტანეულისთვის განკუთვნილი სპეციალიზებული სადეზინფექციო ხსნარები. ეს ხსნარები ანადგურებს იმ პათოგენურ მიკრობიორგანიზმებს, რომელიც შეიძლება ზედაპირზე ქონდეს ხილს ან ბოსტნეულს“ – აღნიშნა სურსათის უვნებლობის სპეციალისტმა ირაკლი არაბულიმა.

რაც შეეხება კონსერცების საფრთხეს, ირაკლი არაბული ამბობს, რომ ერთ-ერთი ყველაზე საშიში კვებითი ინტოქსიკაცია ეს არის ბოტულიზმი.

„ბოტულიზმი — სურსათით გამოწვეული ერთ-ერთი ყველაზე საშიში დაავადება, რომელსაც იწვევს Clostridium botulinum-ის მიერ გამოყოფილი ძლიერი ნეიროტოქსინი…

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
  „მე გახლავართ ცოცხალი მაგალითი იმ ადამიანისა, რომელიც მადლიერია ბიძინასი იმისთვის, რაც კარგი გაუკეთებია ბევრისთვის და მათ შორის ჩემთვის…“ - ხუხაშვილი
SheniAmbebi.gehttps://www.sheniambebi.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი