აძლიერებს თუ არა ქართული ყველი ძვლებს? ამის შესახებ ონკოლოგი გიორგი ღოღობერიძე ინფორმაციას ავრცელებს.
„როცა საქმე ეხება ოსტეოპოროზს, ამ დაავადების მკურნალობისას მნიშვნელობა აქვს არა მარტო მედიკამენტებს, ასევე, მნიშვნელობა აქვს კალციუმს და D ვიტამინს.
საკვებით მიღებულ კალციუმზე გეტყვი – ამ მხრივ, საქართველოში ლიდერობს გუდა. მის 100 გრამში კალციუმის შემცველობა 1 000 მგ-ია. სწორედ ამ რაოდენობით კალციუმი გვჭირდება დღე-ღამეში, როცა საქმე ოსტეოპოროზს ეხება.
მეორე ადგილზე სულგუნია – კალციუმის შემცველობა არის 700-გ.
მესამე ადგილზე იმერული ყველია – კალციუმის შემცველობა 500-დან 600 მგ-მდეა ყოველ 100 გრამზე, მაგრამ გაითვალისწინეთ, თუ გაქვს მაღალი არტერიული წნევა, მაშინ სჯობს, რომ კალციუმის წყაროდ გამოიყენო გუდა, იმიტომ, რომ მასში მარილი ცოტაა“, – ამბობს გიორგი ღოღობერიძე.
iPhone: https://apps.apple.com/fr/app/sheni/id6746877342?l=en-GB
Android: https://play.google.com/store/apps/details…
Telegram არხი: https://t.me/SheniEkimi