თუ გსურთ, რომ თქვენი პასკა იყოს ჰაეროვანი, ნაზი, იდეალური, არ გახმეს და ჰქონდეს ის სუნი და გემო, რომელიც ბავშვობიდან გახსოვთ – სწორი ცომით უნდა დაიწყოთ.
იდეალური პასკის ცომის მთავარ საიდუმლოებებს ამ სტატიაში გაგიზიარებთ, რომლებიც გაგიადვილებთ პასკის მომზადებას, თუნდაც გამოცდილება არ გქონდეთ ან ძვირადღირებული ინგრედიენტები არ გქონდეთ ხელთ.
შემადგენლობა: 500 გ. ფქვილი (აუცილებლად გაფრქვეულად) 4 კვერცხის გული, 200 მლ თბილი რძე, 100 გ,. გამდნარი კარაქი, 100 გ. შაქარი, 25 გ. ახალი საფუარი ან 7 გ. მშრალი, ვანილი, ქიშმიში, ცუკატები, ლიმონის ცედრა – გემოვნებით.
საფუარი — ცალკე ყურადღების ღირსია
მოამზადეთ “ხაში”: აურიეთ თბილი რძე, საფუარი, 1 ს/კ შაქარი და ცოტაოდენი ფქვილი. გააჩერეთ 20 წუთი თბილ ადგილას. მხოლოდ ამის შემდეგ შეურიეთ დანარჩენი ინგრედიენტები.
მოზელა – არ იჩქაროთ
ცომი უნდა იყოს ელასტიკური და “ცოცხალი”. მოზილეთ ხელით ან მიქსერით დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დააყენეთ თბილ ადგილას, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება (დაახლოებით 1-1.5 საათი).
გამოცხობა — არ გახსნათ ღუმელი!
პასკა გამოაცხვეთ 160-170 გრადუსზე 35-დან 50 წუთის განმავლობაში (ფორმის ზომაზეა დამოკიდებული). პირველ 30 წუთში არავითარ შემთხვევაში არ გახსნათ ღუმელი! — ასე თავიდან აიცილებთ ჩავარდნას.
მცირე კულინარიული ხრიკები:
არ გადააჭარბოთ შაქარი და კარაქი — ცომი შეიძლება დამძიმდეს.
დაამატეთ ერთი ს/კ სპირტი ან კონიაკი – უკეთ შეინახება.
ქიშმიში ფქვილში ამოავლეთ, რომ ქვედა ფენაში არ მოჰყვეს.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi