კვირა, აპრილი 20, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიროგორ მივიღოთ იდეალური ცომი მინიმალური ძალისხმევით? სააღდგომო ჰაეროვანი პასკა

როგორ მივიღოთ იდეალური ცომი მინიმალური ძალისხმევით? სააღდგომო ჰაეროვანი პასკა

თუ გსურთ, რომ თქვენი პასკა იყოს ჰაეროვანი, ნაზი, იდეალური, არ გახმეს და ჰქონდეს ის სუნი და გემო, რომელიც ბავშვობიდან გახსოვთ – სწორი ცომით უნდა დაიწყოთ.

იდეალური პასკის ცომის მთავარ საიდუმლოებებს ამ სტატიაში გაგიზიარებთ, რომლებიც გაგიადვილებთ პასკის მომზადებას, თუნდაც გამოცდილება არ გქონდეთ ან ძვირადღირებული ინგრედიენტები არ გქონდეთ ხელთ.იდეალური

შემადგენლობა: 500 გ. ფქვილი (აუცილებლად გაფრქვეულად) 4 კვერცხის გული, 200 მლ თბილი რძე, 100 გ,. გამდნარი კარაქი, 100 გ. შაქარი, 25 გ. ახალი საფუარი ან 7 გ. მშრალი, ვანილი, ქიშმიში, ცუკატები, ლიმონის ცედრა – გემოვნებით.

საფუარი — ცალკე ყურადღების ღირსია

მოამზადეთ “ხაში”: აურიეთ თბილი რძე, საფუარი, 1 ს/კ შაქარი და ცოტაოდენი ფქვილი. გააჩერეთ 20 წუთი თბილ ადგილას. მხოლოდ ამის შემდეგ შეურიეთ დანარჩენი ინგრედიენტები.

მოზელა – არ იჩქაროთ

ცომი უნდა იყოს ელასტიკური და “ცოცხალი”. მოზილეთ ხელით ან მიქსერით დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დააყენეთ თბილ ადგილას, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება (დაახლოებით 1-1.5 საათი).

გამოცხობა — არ გახსნათ ღუმელი!

პასკა გამოაცხვეთ 160-170 გრადუსზე 35-დან 50 წუთის განმავლობაში (ფორმის ზომაზეა დამოკიდებული). პირველ 30 წუთში არავითარ შემთხვევაში არ გახსნათ ღუმელი! — ასე თავიდან აიცილებთ ჩავარდნას.იდეალური

მცირე კულინარიული ხრიკები:

არ გადააჭარბოთ შაქარი და კარაქი — ცომი შეიძლება დამძიმდეს.

დაამატეთ ერთი ს/კ სპირტი ან კონიაკი – უკეთ შეინახება.

ქიშმიში ფქვილში ამოავლეთ, რომ ქვედა ფენაში არ მოჰყვეს.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
  დიდმა ბრიტანეთმა ხორცისა და რძის პროდუქტების შეტანა აკრძალა – ვის ეხება ახალი შეზღუდვა და რატომ მიიღეს ეს გადაწყვეტილება?
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი