როგორ მოვამზადოთ ნიგვზიანი ბადრიჯანი სააღდგომო სუფრისთვის
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ერთ-ერთი იმ ტრადიციულ კერძთაგანია რომელსაც სააღდგომო სუფრისთვის ამზადებენ. რომელიც არა მხოლოდ გემოთი, არამედ ვიზუალური ესთეტიკითაც ამდიდრებს დღესასწაულის სუფრას. ეს კერძი იდეალურია ვეგეტარიანელებისთვისაც.
ინგრედიენტები: 3-4 ცალი საშუალო ზომის ბადრიჯანი, მარილი, ზეთი შეწვისთვის, ნიგვზის პასტისთვის: 200 გრ ნიგოზი, 2-3 კბილი ნიორი, 1 ს.კ. ძმარი ან ლიმონის წვენი, ნახევარი ჩ.კ. ქინძის ფხვნილი, ნახევარი ჩ.კ. უცხო სუნელი, ნახევარი ჩ.კ. წითელი წიწაკა, მარილი გემოვნებით. 50 მლ წყალი (საჭიროებისამებრ, მასის გასათხელებლად)
მოსართავად: ბროწეულის მარცვლები, მწვანილი (ქინძი ან ოხრახუში)
მომზადების წესი: ბადრიჯანი (გრძივად) დაჭერით თხელ ფირფიტებად. დაამარილეთ და დატოვეთ 20-30 წუთით, რომ სიმწარე დაკარგოს. შემდეგ გაირეცხეთ და გაამშრალეთ ხელსახოცით.
შეწვა: ბადრიჯნის ფირფიტები მოაწყვეთ ზეთზე ტაფაში და შეწვით ორივე მხრიდან ოქროსფრამდე. მზადყოფნისას დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი მოიშოროს.
ნიგვზის პასტის მომზადება: საფქვავში ან ბლენდერში მოათავსეთ ნიგოზი, ნიორი, სუნელები, ძმარი ან ლიმონის წვენი და მარილი. დააბლენდერეთ თანაბარ მასამდე. დაუმატეთ მცირე რაოდენობით წყალი, რომ პასტა რბილი და ადვილად გასაზ spreads გახდეს.
შეკვრა: გაცივებულ ბადრიჯნის თითოეულ ფირფიტაზე წაუსვით ნიგვზის პასტა და გადაახვიეთ რულეტებად. რულეტები ლამაზად დაალაგეთ თეფშზე.
მოსართავად: ზემოდან მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები და დაამშვენეთ დაჭრილი მწვანილით.
რჩევა:ნიგვზიანი ბადრიჯანი შეგიძლიათ ერთი დღით ადრე მოამზადოთ – მაცივარში დატოვება მის გემოს კიდევ უფრო გამდიდრებს. ასევე შეგიძლიათ სოუსში ჩაამატოთ ცოტა ხახვიც, თუ კლასიკურ რეცეპტს გსურთ სუნელოვანი ელემენტი შემატოთ.
ნიგვზიანი ბადრიჯანი სააღდგომო სუფრაზე არა მხოლოდ ტრადიციულობას გამოხატავს, არამედ სუფრის ნამდვილ მშვენებად იქცევა. მისი მომზადება მარტივია, ხოლო გემო – დაუვიწყარი. აუცილებლად სცადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi