პარასკევი, მაისი 16, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებივაშლის ღვეზელი - როგორ მოვამზადოთ მარტივად და გემრიელად

ვაშლის ღვეზელი – როგორ მოვამზადოთ მარტივად და გემრიელად

მარტივი და გემრიელი ვაშლის ღვეზელი 

ვაშლის ღვეზელი ბევრისთვის უსაყვარლესი საოჯახო დესერტია.

გთავაზობთ რეცეპტს: დაგჭირდებათ: 2 დიდი კვერცხი (ოთახის ტემპერატურაზე) 150 გრ შაქარი, 80 გრ კარაქი (გამდნარი და ოდნავ გაგრილებული) ½ ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი ან ვანილინი, 150 გრ ფქვილი, 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი (შეგიძლიათ შეცვალოთ სოდა+ძმარი) 4 საშუალო ვაშლი – გაფცქვნილი, გული ამოღებული, თხელ ნაჭრებად დაჭრილი, ცხიმი საცხობ ფორმაზე წასასმელად, სურვილისამებრ: შაქრის პუდრი ან დარიჩინისა და შაქრის ნაზავი ზემოდან მოსაყრელად (2 ჩ/კ. შაქარი + ნახევარი ჩ/კ. დარიჩინი) მწიკვი მარილი.

ვაშლის ღვეზელი

მომზადების წესი: გააცხელე ღუმელი 180°C-მდე და საცხობ ფორმას წაუსვი ცხიმი.

დიდ ჯამში ათქვიფე კვერცხები და მწიკვი მარილი, სანამ მსუბუქად ქაფიანი გახდება.

ნელ-ნელა დაუმატე შაქარი და განაგრძე თქვეფა, სანამ მასა კრემივით არ გახდება.

შეურიე გამდნარი კარაქი და ვანილი, აურიე სანამ ერთგვაროვანი გახდება.

ცალკე ჯამში გაცერი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. შემდეგ ფრთხილად ჩაუმატე კვერცხის მასას და ფრთხილად აურიე სპატულით.

ჩაასხი ცომი მომზადებულ ფორმაში და გაათანაბრე ზედაპირი.

ზემოდან დაალაგე ვაშლის ნაჭრები წრიულად ან ჩაძირე ცომში (ან აურიე ცომში).

შედგი ღუმელში და აცხვე 35–40 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება და ჩხირი შიგნიდან სუფთა ამოვა.

ნამცხვარი გააგრილე ფორმაში 10 წუთით. სურვილისამებრ მოაყარე შაქრის პუდრი ან დარიჩინიანი შაქარი.

მიირთვი თბილი ან ოთახის ტემპერატურაზე.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
  მატილდა გვარლიანი ქართული ბრენდის SITUATIONIST-ის სახე ხდება
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი