ზაფხული და კვება – რა პროდუქტების მიღებაა წელიწადის ამ სეზონზე სასურველი და როგორია წონის კლების ჯანსაღი გზები.
„ზაფხულში განსაკუთრებით აქტუალურია საკვების უსაფრთხოება და ორგანიზმის ადაპტაცია გარემოსთან ტემპერატურული რეჟიმის თვალსაზრისით“.
საუბრობს ექიმი-ნუტრიციოლოგი მარი მალაზონია:
„ადამიანის კვების მოდელი მარტო რაციონს არ გულისხმობს.
მოდელი ნიშნავს იმას, რომ როდის მივირთმევთ, რამდენს მივირთმევთ და რას მივირთმევთ. ეს არის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ნაწილი.
ძალიან მნიშვნელოვანია ერთი ფაქტორი, რომელსაც ჩვენი წინაპარი ითვალისწინებდა და ჩვენ ნაკლებად ვითვალისწინებთ, – ვისთან ერთად მივირთმევთ, ან რასთან ერთად?!
რა პროდუქტების მიღებაა წელიწადის ამ სეზონზე სასურველი და როგორია წონის კლების ჯანსაღი გზები…“