შაქარი ნახშირწყლების ერთ-ერთი სახეობაა. სხვა ნახშირწყლების მსგავსად, შაქარიც ითვლება სხეულის ენერგიის წყაროდ. არსებობს შაქრის მიღების ორი მეთოდი: პირველი ბუნებრივი და მეორე დანამატის სახით.
ბუნებრივი წარმოშობის შაქარი გვხვდება, მაგალითად, რძეში ლაქტოზის, ხილსა და თაფლში ფრუქტოზის, ბოსტნეულში გლუკოზის (ნაწილობრივ ხილშიც) ხოლო ქერსა და ხორბალში მალტოზის სახით.
შაქარს დანამატის სახით ძირითადად იყენებენ საკვების ან სასმელის მოსამზადებლად, ასევე საკვები პროდუქტის არომატის გასაუმჯობესებლად და მისი ვარგისიანობის გასახანგრძლივებლად.
#datashvil #drpkhakadze #sheniganatleba #sheniambebi #sheniekimi
მასალის გამოყენების პირობები