სხვადასხვა ხილის ჩირი მეტად სასარგებლოა ორგანიზმისათვის, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ მისი დამზადებისას არ დარღვეულა ჰიგიენის ნორმები და მომზადების წესი.
კერძოდ, ნებისმიერი ხილის ჩირი მაქსიმალურად ინარჩუნებს სასარგებლო თვისებებს, თუ ის მზის ზემოქმედების შედეგადაა გამომშრალი და არა რაიმე აპარატის მეშვეობით, ამასთან, ბუნებრივი გამოშრობის დროს ყურადღება მისაქცევია ჰიგიენის დაცვა, რაც ხილის მწერებისგან დაბინძურების თავიდან აცილებას გულისხმობს.
ჩირი მოხმარებამდე კარგად უნდა იყოს დავალბოთ ან გავრეცხოთ, რადგან ქარხნული წარმოების ჩირს ქიმიურად ამუშავებენ.
Ჩირი მდიდარია საკვები ნივთიერებებით, მათ აქვთ სასარგებლო გავლენა სხეულზე;
ჩირი, დიეტური ბოჭკოების შემცველობის გამო, ეხმარება ნაწლავებს გამართულ მუშაობაში, აცილებს ტოქსინებს და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას. განაგრძეთ კითხვა

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
iPhone: https://apps.apple.com/fr/app/sheni/id6746877342?l=en-GB
Telegram არხი: https://t.me/SheniEkimi

