რაციონში ნაკლები მარილის მიღება შეიძლება მოსაწყენი ჩანდეს, მაგრამ სარგებელი შეიძლება იყოს ისეთივე დიდი, როგორც სიკვდილის რისკის შემცირება.
ახალი კვლევის თანახმად, უმარილო საკვების მიღება ამცირებს ადრეული სიკვდილის რისკს.
„ჩვენ მოხარული ვართ, რომ შეგვიძლია მივაწოდოთ მტკიცებულება, რომ მარილის შემცვლელები ეფექტურია“, – თქვა კვლევის უფროსმა ავტორმა დოქტორ ლოაი ალბარკუნიმ.
მკვლევრებმა აღმოაჩინეს, რომ მარილის ჩანაცვლება ასევე დაკავშირებულია შარდში ნატრიუმის და არტერიული წნევის შემცირებასთან, რაც არტერიული წნევის წამლების მსგავსი ეფექტია.
„არსებობს რამდენიმე ფიზიკური ნიშანი იმისა, რომ ზედმეტ მარილს მიირთმევთ, როგორიცაა შებერილობა ან შეშუპება, დაღლილობა, მაღალი წნევა, მომატებული წყურვილი და/ან შარდვა“, – განმარტავს პროფესორი.
ექსპერტები გირჩევენ, რომ სცადოთ მარილის შემცვლელების შეძენა ან უმარილო სანელებლების გამოყენება, რათა მეტი გემო შემატოთ თქვენს საკვებს.
მარილიანი საკვები თავიდან მოსაწყენად მოგეჩვენებათ, მაგრამ ეს შეიძლება დარეგულირდეს მხოლოდ რამდენიმე კვირაში.
#datashvil #drpkhakadze #sheniganatleba #sheniambebi #sheniekimi
მასალის გამოყენების პირობები