„როდესაც ბავშვი გვყავს სახლში, სჯობს, რომ ტკბილეული მომზადდეს უფრო ჯანსაღად…“
საუბრობს პედიატრი, თაკო კოკაია:
„თავისუფალი შაქარი ნიშნავს საკვებში, პროდუქტში დამატებულ შაქარს.
მაგალითად, ხილი, ბოსტნეული თვითონ შეიცავს შაქარს, უნდა გამოვიყენოთ ეს პროდუქტები ბაშვებისთვის ტკბილეულის მოსამზადებლად. თაფლიც კი თავისუფალი შაქრის შემცველია. 2 წლამდე ბავშვებისთვის საერთოდ აკრძალულია თავისუფალი შაქრის მიღება, 4 წლამდე გაიდლაინი საერთოდ არ არსებობს, რა დოზით უნდა მიიღოს ბავშვმა დღიურად შაქარი. 4 წლიდან 6-7 წლამდე, თურმე, სულ 19 გრამი შაქარია დაშვებული, დღიური დოზა. უამრავი რეცეპტი შეიძლება, მოვძებნოთ ჯანმრთელი ტკბილეულის დასამზადებლად.
საკვებისმიერი ინტოქსიკაციის გამომწვევი შეიძლება იყოს ბაქტერიები, ვირუსები, პარაზიტები და ბაქტერიების მიერ გამოყოფილი ტოქსინებიც“.
#datashvil #drpkhakadze #sheniganatleba #sheniambebi #sheniekimi
მასალის გამოყენების პირობები