კვირა, აპრილი 20, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიროგორ მოვამზადოთ იდეალური ჩაქაფული? შეფების რჩევები

როგორ მოვამზადოთ იდეალური ჩაქაფული? შეფების რჩევები

ჩაქაფული — ქართული სამზარეულოს კლასიკური საგაზაფხულო კერძია, რომელიც ხორცის, მწვანილისა და მჟავე ტყემლის ჰარმონიით გამოირჩევა. შეფ-მზარეულების რჩევების მიხედვით, იდეალური ჩაქაფულის მოსამზადებლად რამდენიმე საიდუმლოს გიზიარებთ, რომლებიც კერძს განსაკუთრებულ არომატს შესძენს.

ჩაქაფული იდეალური რომ გამოვიდეს სჯობს დაუმატოთ სეზონური ინგრედიენტები.

remix dataremix entry pointchallengessource tagslocaloriginunknowntotal draw time0total draw actions0layers used0brushes used0photos added0total editor actionstools usedresize1transform1is stickerfalseedited since last sticker savetruecontainsFTEStickerfalse
ჩაქაფული

ხბოს ან ბატკნის ხორცი ჩაქაფულისთვის იდეალურია. შეფები გვირჩევენ, რომ ხორცი ცოტა მოზრდილ ნაჭრებად დავჭრათ და დაბალ ცეცხლზე, თეთრ ღვინოსა და საკუთარ წვენში ნელა მოვხარშოთ, რათა რბილი და წვნიანი ტექსტურა მივიღოთ.ჩაქაფული

მწვანილის დამატება ეტაპობრივად მნიშვნელოვანია. პირველ რიგში, ჩააფინეთ მწვანე ხახვი და ნიორი, შემდეგ ქინძი და ბოლოს ტარხუნა. ეს თანმიმდევრობა საშუალებას აძლევს თითოეულ ინგრედიენტს, სრულად გახსნას თავისი არომატი და კერძს სიღრმე შესძინოს.

თეთრი მშრალი ღვინო ჩაქაფულს სიმსუბუქესა და არომატს ანიჭებს. შეფები გვირჩევენ, რომ ღვინო ხარისხიანი იყოს, რადგან ის კერძის გემოზე პირდაპირ გავლენას ახდენს.ჩაქაფული

ჩაქაფული ნელა ხარშვას მოითხოვს. დაბალ ცეცხლზე ხანგრძლივი ხარშვა ხორცს რბილსა და წვნიანს ხდის, ხოლო ინგრედიენტების არომატები სრულად იშლება. არ იჩქარო — მოთმინება საუკეთესო შედეგს მოგიტანს.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
  რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს, თუ ყოველდღიურად თაფლს მიიღებთ
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი