კვირა, აპრილი 20, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიფერმენტირებული კომბოსტო -მარტივი გზა ჯანმრთელი ნაწლავებისკენ

ფერმენტირებული კომბოსტო -მარტივი გზა ჯანმრთელი ნაწლავებისკენ

🥬 ფერმენტირებული კომბოსტო (Sauerkraut კომბოსტოს მწნილი)— მარტივი გზა ჯანმრთელი ნაწლავებისკენ!

ფერმენტირებული კომბოსტო თქვენი ჯანმრთელობისთვის.

პროფესორი გიორგი ფხაკაძე

საზოგადოებრივი ჯანდაცვის ინსტიტუტის თავმჯდომარე

თქვენს საჭმელზე დამატებული ერთი უბრალო კოვზი ფერმენტირებული კომბოსტო შესაძლოა იყოს ჯანმრთელი ნაწლავების გასაღები!

ახალი კვლევა აჩვენებს, რომ კომბოსტოს მწნილი sauerkraut — ანუ ფერმენტირებული, წვრილად დაჭრილი კომბოსტო მარილით — რეალურად იცავს ნაწლავის უჯრედებს, ამცირებს ანთებას და აძლიერებს საჭმლის მომნელებელ სისტემას.

🔬 რა აღმოაჩინეს მეცნიერებმა?

კალიფორნიის უნივერსიტეტის პროფესორმა მარია მარკომ და ლეი ვეიმ გამოაქვეყნეს კვლევა ჟურნალში Applied and Environmental Microbiology, სადაც მათ შეისწავლეს:

• ნედლი კომბოსტო

• ფერმენტირებული კომბოსტო

• მისი მარილიანი წვენი

შედეგი? მხოლოდ ფერმენტირებულ კომბოსტოს (და არა ნედლ კომბოსტოს ან მის წვენს) აღმოაჩნდა უნარი დაეცვა ნაწლავის უჯრედები ანთებისგან და აღედგინა მათი მთლიანობა.კომბოსტო

🦠 როგორ მუშაობს?

ფერმენტაციის შედეგად კომბოსტოში ჩნდება:

• რძემჟავა, რომელიც ამცირებს ანთებას

• ამინომჟავები — ძირითადი მშენებლობითი მასალა უჯრედებისთვის

• მცენარეული ბიოქიმიკატები, რომლებიც იცავენ ნაწლავის ბარიერს და აწესრიგებენ მიკრობიოტას

აღსანიშნავია, რომ საერთოდ არ ჰქონდა მნიშვნელობა, იყო თუ არა კომბოსტო სახლის პირობებში დამზადებული თუ მაღაზიაში ნაყიდი — ორივეს მსგავსი ეფექტი ჰქონდა.

🥗 ყოველდღიური საკვები და ნაწლავის ჯანმრთელობა

კვლევამ ცხადი გახადა:

➡️ კომბოსტოს მწნილს შეუძლია გაუმჯობესოს საჭმლის მონელება,

➡️ შეამციროს მუცლის შებერილობა და ანთება,

➡️ და, რაც მთავარია, გააძლიეროს იმუნური სისტემა.

პროფესორი მარკო გირჩევთ, რომ კომბოსტოს ფერმენტირებული ფორმა იყოს თქვენი ყოველდღიური რაციონის ნაწილი და არა მხოლოდ ძეხვის გვერდით…კომბოსტო

პატარა ულუფაც კი დიდხნიან დადებით გავლენას ახდენს.

📌 პროფესორ გიორგი ფხაკაძის რჩევა:

„ჩვენი ჯანმრთელობის 70% ნაწლავებზეა დამოკიდებული.

სწორად მუშაობა საჭმლის მომნელებელი სისტემისა გავლენას ახდენს განწყობაზე, იმუნიტეტზე, ენერგიაზე და ზოგად ჯანმრთელობაზე.

ფერმენტირებული საკვები — ეს არის ბუნებრივი პრობიოტიკი, რომელიც ხელმისაწვდომია და არ საჭიროებს ძვირადღირებულ დანამატებს.

  სააღდგომოდ საოცარი პასკის რეცეპტი Food ბლოგერისგან Tatiana's Kitchen ✨️

გახსოვდეთ: ჯანმრთელობა იწყება მუცლიდან!“

📚 წყარო:

Wei L, Marco ML.

“The fermented cabbage metabolome and its protection against cytokine-induced intestinal barrier disruption of Caco-2 monolayers.”

Applied and Environmental Microbiology.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი