იდეალური და უკვე ნაცადი ხაჭოს პასკის რეცეპტი
ხაჭოს პასკა სულ უფრო და უფრო პოპულარული ხდება და ღირსეულად იკავებს ადგილს კლასიკური სააღდგომო პასკის გვერდით. გთავაზობთ ნაცადსა და გამოცდილ რეცეპტს:
საჭირო ინგრედიენტები: ხაჭო – 500გ. არაჟანი – 100 გ, კარაქი – 100 გ.შაქარი – 80 გ. ფორთოხლის ცედრა – 1 ცალი. მანანასის ცუკატები – 150 გ. რძე – 50 მლ. ფორთოხლის წვენი – 50 მლ.კვერცხის გული – 2 ცალი.
მომზადების წესი: ხაჭო, არაჟანი, კარაქი, შაქარი დავაბლენდეროთ, ხაჭო თუ ძალიან მშრალია იმ შემთხვევაში დაუმატეთ რძე, შევურიოთ ფორთოხლის ცედრა და წვენი, კვერცხის გული და ორთქლის აბაზანაზე მორევით გავაცხელოდ მხოლოდ, არ უნდა ადუღდეს. შევაგრილოთ და დავუმატოთ დაჭრილი ანანასის ცუკატები. ფორმაში ჩავაფინოთ 2 ფენა მარლა და მოვათავსოთ ხაჭოს მასა. ზემოდან გადავადოთ მარლა,დავაფაროთ თეფში და დავადოთ სიმძიმე,შევდგათ მაცივარში 24 საათით.
გისურვებთ ბედნიერ აღდგომას!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi