ონკოდაავადებულთა კვების ბრიტანელი ექსპერტის, მერედი ბერდის თქმით, კოლორექტალური კიბოს რისკს ამცირებს:
- შვრიის ფაფის მირთმევა კენკრით და თხილით;
- შემწვარი ბოსტნეული სოკოთი;
- იოგურტი ხილთან ერთად;
ექიმის განცხადებით, დიდი რაოდენობით უჯრედისისმოხმარება მნიშვნელოვანია მსხვილი ნაწლავის კიბოს პროფილაქტიკისთვის. ფაქტია, რომ ეს მოუნელებელი საკვები ბოჭკო ემსახურება ნაწლავის სასარგებლო ბაქტერიების კვებას, რომლებიც იცავს მსხვილი ნაწლავის ლორწოვან გარსს და უზრუნველყოფს მის ნორმალურ ფუნქციონირებას.
ბერდიმ განმარტა, რომ საკვებიდან ბოჭკოების მიღების ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი გზაა შვრიის ფაფის რეგულარული ჭამა კენკრით ან თხილით… ვრცლად..
მასალის გამოყენების პირობები