ოსპის პური იოგურტით და პარმეზანით – იდეალური არჩევანია მათთვის, ვისაც სურს ცილებით მდიდარი, გლუტენისგან თავისუფალი და არარაფინირებული ფქვილის გარეშე მომზადებული პროდუქტი.
ოსპის პური იქმნება წითელი ოსპით, კრემისებრი იოგურტით და არომატული პარმეზანით. რომელსაც ზემოდან სეზამის გარსიც კი აქვს. იდეალურია როგორც კერძთან მისაყოლებლად, ასევე ცალკე წასახემსებლად.
რეცეპტი მარტივია და მოითხოვს მხოლოდ ძირითადი პროდუქტების გამოყენებას. სულ ცოტაოდენი დალბობა და შერევა – და უბრალო ოსპი გადაიქცევა არომატულ, ნოყიერ პურად.
მომზადების დრო: მოსამზადებლად: 10 წუთი. გამოცხობისთვის: 45 წუთი. დალბობის დრო: 1 საათი. სულ: 1 საათი 55 წუთი. რაოდენობა: 8 ნაჭერი.
შემადგენლობა: 180 გ (დაახლოებით 1 ჭიქა) წითელი ოსპი. 2 დიდი ზომის კვერცხი. 100 გ (½ ჭიქა) ჩვეულებრივი ან ბერძნული იოგურტი. ¼ ჩ/კ მარილი (შეიძლება დაარეგულიროთ გემოვნებით) ½ ჩ/კ ხმელი ნივრის ფხვნილი. 30 გ (¼ ჭიქა) გახეხილი პარმეზანის ყველი. 1 ს/კ წვრილად დაჭრილი ახალი ოხრახუში. 10 გ (2 ჩ/კ) გამაფხვიერებელი. 20 მლ (1 ½ ს/კ) ზეითუნის ზეთი. 1 ს/კ სეზამის მარცვლები (ზედაპირისთვის) მცენარეული ზეთი – საცხობ ფორმაზე წასასმელად.
ოსპის დალბობა
ჩაყარეთ 180 გ წითელი ოსპი დიდ ჯამში, დაასხით წყალი 5 სმ-ით მეტი. გააჩერეთ 1–3 საათით. გადაწურეთ და კარგად გარეცხეთ ცივ წყალში.
ბლენდერით მასის მომზადება
დამბალი ოსპი მოათავსეთ ბლენდერში. დაუმატეთ: 2 კვერცხი. 100 გ იოგურტი. 20 მლ ზეითუნის ზეთი. ¼ ჩაის კოვზი მარილი. ½ ჩ/კ ხმელი ნიორი. 10 გ გამაფხვიერებელი.
ბლენდერით გადააქციეთ ერთგვაროვან მასად (მაშინვე შეამჩნევ, როგორ სქელდება). თუ ბლენდერს უჭირს, შეგიძლიათ დაუმატოთ 1–2 ს/კ წყალი ან რძე.
დააკატეთ არომატები
ნაზავში ხელით შეურიეთ: 30 გ გახეხილი პარმეზანი. 1 ს/კ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. შეგიძლიათ სხვა მწვანილიც დაუმატოთ – მაგალითად, რეჰანი ან ქინძი, თქვენი გემოვნებით.
გადატანა ფორმაში
საცხობ ფორმას მსუბუქად წაუსვით მცენარეული ზეთი.
ჩადეთ ცომი. ზემოდან მოაყარეთ სეზამის მარცვლები (შეგიძლიათ შავი და თეთრი შეაზავოთ ვიზუალისთვის)
გამოცხობა
გამოაცხვეთ 180°C-ზე 45 წუთის განმავლობაში (გამოიყენეთ ღუმლის ქვედა ან ცენტრალური ნაწილი)→ როცა ზედაპირი გახდება ოქროსფერი და შიგნით ჩასმული ჩხირი მშრალი ამოვა — მზად არის!
დატოვეთ პური ფორმაში 10 წუთით, შემდეგ ამოიღეთ და დაასვენეთ გრილ ბადეზე, სანამ მთლიანად არ გაცივდება.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi