პარასკევი, მაისი 16, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარიმსოფლიობრიტანელმა მეცნიერებმა იდეალური ჩაის ფორმულა შექმნეს

ბრიტანელმა მეცნიერებმა იდეალური ჩაის ფორმულა შექმნეს

ბრი­ტა­ნელ­მა მეც­ნი­ე­რებ­მა იდე­ა­ლუ­რი ჩაის ფორ­მუ­ლა შექ­მნეს. სპე­ცი­ა­ლის­ტებ­მა სას­მე­ლის ოპ­ტი­მა­ლუ­რი ტემ­პე­რა­ტუ­რა და შე­მად­გენ­ლო­ბა და­ად­გი­ნეს.

ექ­სპე­რი­მენ­ტი მო­ხა­ლი­სე­ე­ბის დახ­მა­რე­ბით ჩა­ა­ტა­რეს. მთლი­ა­ნო­ბა­ში კვლე­ვის დროს 285 ჭიქა ჩაი და­ი­ლია. კვლე­ვას 180 სა­ა­თი დას­ჭირ­და. შე­დე­გე­ბის მი­ხედ­ვით, მეც­ნი­ე­რებ­მა შეძ­ლეს იდე­ა­ლუ­რი არო­მა­ტის ჩაის ფორ­მუ­ლა მი­ე­ღოთ.

ავ­ტო­რე­ბის დას­კვნე­ბის თა­ნახ­მად, ჩაის 1 პა­კეტს აუ­ცი­ლებ­ლად 200 მლ მდუ­ღა­რე წყა­ლი (100° ცელ­სი­უ­სი) უნდა და­ვას­ხათ. ჩაი 2 წუ­თის მან­ძილ­ზე უნდა და­ვა­ყე­ნოთ, ამის შემ­დეგ მას 10 მლ რძე ემა­ტე­ბა. (არ არის მი­თი­თე­ბუ­ლი რძის ცხი­მი­ა­ნო­ბა).

6 წუ­თის შემ­დეგ, სას­მე­ლის ტემ­პე­რა­ტუ­რა და­სა­ლე­ვად ოპ­ტი­მა­ლურ ტემ­პე­რა­ტუ­რას – 60° მი­აღ­წევს. ადა­მი­ან­მა ჩაი სწო­რედ ამ დროს უნდა და­ლი­ოს.

მეც­ნი­ე­რე­ბი ამ­ბო­ბენ, რომ ჩა­ის­თვის რძის და­მა­ტე­ბა ანე­იტ­რა­ლებს ჩაის ბუ­ნებ­რივ მწა­რე გე­მოს და სას­მელს უფრო მსუ­ბუქს ხდის.

მომ­ზა­დე­ბუ­ლია telegraf.lv-ის მი­ხედ­ვით.

author avatar
SheniAmbebi.ge
#drpkhakadze
  „ასე შორს იყო ამდენი წელი და შვილების ყველა ნაბიჯი იცოდე? გიორგისნაირი მამა არც შემხვედრია…“
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი