აზერბაიჯანული სამზარეულო ცნობილია თავისი გემრიელი და ჯანსაღი კერძებით, რომელსაც ასევე ავსებს წარმოუდგენლად გემრიელი სანელებლები და მწვანილი. დუშბარა ერთ-ერთი უგემრიელესი კერძია ამ სამზარეულოსი.
ეს არის წვნიანი პატარა პელმენით, რომელსაც სამკურნალო მოქმედებაც კი აქვს.
დუშბარა მზადდება აზერბაიჯანის სხვადასხვა რეგიონში თავისებურად. პელმენის ფორმა, მათი ზომა, სანელებლები, ბულიონის ბოსტნეულიც კი შეიძლება განსხვავდებოდეს. მაგრამ ერთი რამ აერთიანებს სხვადასხვა რეგიონის რეცეპტებს – კერძის ბულიონი აუცილებლად გამჭვირვალეა.
სცადეთ და მოამზადეთ დუშბარა და შეუერთდით მსოფლიოს ერთ-ერთ უგემრიელეს სამზარეულოს.