პარასკევი, ოქტომბერი 3, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიროგორ შევწვათ თევზი, რომ ფხების გარეშე მივირთვათ

როგორ შევწვათ თევზი, რომ ფხების გარეშე მივირთვათ

უგემრიელესი თევზი პოლონურად კარგი დამატება იქნება რეგულარული ვახშმისა და სადღესასწაულო სუფრისთვის. საკმაოდ უჩვეულო რეცეპტი თავისი სიმარტივით და ხელმისაწვდომობით აუცილებლად მოგეწონებათ.

თევზის ამ რეცეპტის საიდუმლო ის არის, რომ ის აუცილებლად უნდა იყოს მოხარშული. დარჩენილი ბულიონიდან გააკეთეთ სოუსი. გარდა ამისა, საბოლოო აკორდისთვის დაგჭირდებათ ახალი მწვანილი და მოხარშული კვერცხი. ამ რეცეპტში მათ გარეშე ვერ გამოხვალთ, რადგან სწორედ ეს მეთოდი აქცევს კერძს პოლონურად.

მიხარია, რომ ასეთი თევზისთვის ყველაზე ხელმისაწვდომი ჯიშებიც კი გამოდგება. მაგალითად, ხეკი ან მინტაი. მარტივად რომ ვთქვათ, აირჩიეთ თეთრი ხორცი. ასევე შესაფერისია ლოქო, ვირთევზა ან უფრო მარტივი მდინარის თევზი. უბრალოდ გაითვალისწინეთ, რომ მომზადების დაწყებამდე ფრთხილად უნდა გაარჩიოთ ძვლები. მდინარის თევზებს შეიძლება ჰქონდეთ ბევრად მეტი.

ინგრედიენტები:

400 თევზის ფილე

2 კვერცხი

50 გ. მწვანილი

50 გ. ნაღების კარაქი

1 ჩ/კ. ფქვილი

10 მლ. ლიმონის წვენი

მარილი გემოვნებით

დაფნის ფოთოლი

პილპილის მარცვლები

თევზი უნდა გაირეცხოს ცივ წყალში. ზედმეტი სითხე გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით და ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ამოიღეთ თევზის ძვლები თითოეული ნაჭრისგან. რა თქმა უნდა, ტემპერატურის გავლენის ქვეშ, წვრილი ფხები უნდა დარბილდეს, მაგრამ სჯობს მათი მოშორება. საჭიროების შემთხვევაში გამოიყენეთ პინცეტი.

მოამზადეთ ორი პატარა ქვაბი. ერთში მოხარშული იქნება თევზი, მეორეში კი კვერცხი. პირველ ქვაბში დაუმატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი და პილპილის მარცვლები. ბულიონი მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე. შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი და ჩაყარეთ თევზი.

თევზი უნდა მოხარშოთ ბულიონის ადუღებიდან 5 წუთის განმავლობაში. თუ მეორე ქვაბში კვერცხები უკვე მოხარშულია, გადაიტანეთ ცივ წყალში. ეს გაადვილებს გაფცქვნას. როგორც კი კვერცხები გაცივდება, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე ან დანით დაჭერით პატარა კუბიკებად.

მზა თევზი ამოიღეთ თეფშზე, ხოლო დანარჩენი ბულიონი გამოიყენეთ სოუსის მოსამზადებლად. წინასწარ გააცხელეთ ტაფა მაღალ სიმძლავრეზე და დააგდეთ კარაქის ნაჭერი. ფქვილი გადაურიეთ პირდაპირ ტაფაზე, მაშინვე აურიეთ სოუსი. ეს უნდა გაკეთდეს ისე, რომ მასა ერთგვაროვანი გამოვიდეს.

  გაიგეთ რომელია ხუთი ყველაზე სასარგებლო ხილი გაზაფხულზე

კვერცხის ნაჭრები დაუმატეთ კარაქს და ფქვილს, ყველაფერი კარგად აურიეთ. როგორც კი სოუსი შესქელდება, ფრთხილად დაასხით თევზის ბულიონი. მოურიეთ სოუსს, რომ მიიღოთ მუსი ერთგვაროვანი კონსისტენციით. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

თევზის ნაჭრებს გულუხვად მოასხით ნაზი ნაღების კვერცხის სოუსი. სხვათა შორის, თევზის პოლონურად მომზადება შეიძლება მოდერნიზდეს, დაამატოთ რაიმე საკუთარი, ამოიღოთ რაიმე ელემენტი. მაგალითად, ბოსტნეულის მცოდნეებს შეუძლიათ ასეთი თევზი ბოსტნეულის “ბალიშზე” გააკეთონ. ამისათვის საჭიროა ტკბილი წიწაკა, ხახვი, ნიახური, სტაფილო, სოკო.

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
SheniAmbebi.gehttps://www.sheniambebi.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი