კვირა, აპრილი 20, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიროგორ მოვამზადოთ მედოკი ტაფაზე, სააღდგომო სუფრისთვის

როგორ მოვამზადოთ მედოკი ტაფაზე, სააღდგომო სუფრისთვის

მედოკის თავისებურება ისაა, რომ მისი მომზადება ტაფაზეც შესაძლებელია, რაც განსაკუთრებით მოსახერხებელია მათთვის, ვისაც ღუმელი არ აქვს. 

მედოკი გამოდის ნაზი, რბილი, არომატული ფენებითა და გემრიელი ნაღების და შესქელებული რძის კრემით. ასეთი დესერტი პირში დნება და იდეალურად უხდება თბილ ოჯახურ გარემოსა და სადღესასწაულო სუფრას.

მედოკი

შემადგენლობა: ფქვილი – 450 გ. ქათმის კვერცხი – 2 ცალი. კარაქი – 150 გ. თაფლი – 100 გ. შაქარი – 100 გ. სოდა – 1 ჩ/კ. მცენარეული ზეთი (წასასმელად) ნაღები (25-30%) – 400 გ. შესქელებული რძე – 120 გ.

მომზადების წესი: პატარა ქვაბში ჩადეთ კარაქი და თაფლი, გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი გადმოიღეთ ცეცხლიდან.

კვერცხები შაქართან ერთად ათქვიფეთ ბლენდერით, დაამატეთ ფქვილი და თაფლიანი მასა. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, გაყავით ექვს ნაწილად და თითოეული გადაახვიეთ საკვებ პარკში. ცომის ბურთულები მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთით.

სამუშაო ზედაპირზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. თითო ბურთულა გააბრტყელეთ წვრილ ფენად. გაცხელებულ ტაფას წაუსვით მცენარეული ზეთი და თითო ფენა გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. მზა ფენები მოათავსეთ ხის დაფაზე, დაადეთ მრგვალი ფორმა და ამოჭერით მრგვლად, დარჩენილი ნაჭრები კი შეინახეთ და შემდეგ აქციეთ ნაფხვენებად.

ნაღებს დაუმატეთ შესქელებული რძე და ათქვიფეთ მიქსერით.

მედოკი

თითოეულ ფენას წაუსვით ნაღების კრემი, ფენები და ნამცხვრის გვერდები კრემით დაფარეთ. ზემოდან და გვერდებზე მოაყარეთ წინასწარ მომზადებული ნაფხვენი.

ნამცხვარი მაცივარში შედგით ორი საათით, რათა კარგად გაჟღინთოს და იდეალური გემო მიიღოს.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
  თბილისის ილუზიების მუზეუმი — ადგილი, სადაც რეალობას არ უნდა ენდო
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი