პროდუქტები და მათი კომბინაცია, რომელიც სასწაულს ახდენს კუჭზე
პროდუქტები და მათი სასარგებლო კომბინაციები, რომლებიც ასტაბილურებს ნაწლავების მიკროფლორას, ამცირებენ ანთებას და აუმჯობესებენ საჭმლის მონელებას.
ისპანახი და ციტრუსები — რკინა და ბოჭკო
ისპანახი მდიდარია რკინით, თუმცა ეს არ არის ჰემოული რკინა (რომელიც ცხოველურ პროდუქტებში გვხვდება) და შესაბამისად რთულად შეიწოვება. ციტრუსები, მაგალითად ლიმონი, რომელიც მდიდარია ვიტამინ C-ით, ხელს უწყობს ამ რკინის სრულფასოვან ათვისებას.
ნიორი და თაფლი — მიკროფლორის ბუნებრივი დამცველები
ნიორი შეიცავს ალიცინს – გოგირდშემცველ ნაერთს, რომელიც მიკრობების და ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით გამოირჩევა. თუმცა ალიცინი სწრაფად იშლება და ორგანიზმი ვეღარ იღებს მის სრულ ეფექტს.
თაფლი კი არა მხოლოდ იცავს ალიცინს დაშლისგან, არამედ თავადაც მოქმედებს ანტიბაქტერიულად და აძლიერებს იმუნურ სისტემას.
თუ გაწუხებს კუჭის სიმძიმე, ხშირი დისკომფორტი ან მონელების დარღვევა — სცადე შემოიტანო ყოველდღიურ რაციონში ისპანახისა და ციტრუსის, ან ნიორ-თაფლის კომბინაცია და ამავდროულად შეამცირე მავნე პროდუქტების მოხმარება.
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi