ხუთშაბათი, აპრილი 17, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიპასკა როგორ გამოვაცხოთ სველი და მძიმე? – გამოცდილი დიასახლისის რჩევები

პასკა როგორ გამოვაცხოთ სველი და მძიმე? – გამოცდილი დიასახლისის რჩევები

როგორ გამოვაცხოთ ნამდვილი საათდგომო პასკა -სველი და მძიმე? 

პასკა სველი და მძიმე, ნამდვილი კულინარიული ხელოვნებაა, რომელიც განსაკუთრებულ მიდგომას და სიზუსტეს მოითხოვს. ბევრი დიასახლისი ცდილობს, სწორედ ასეთი – ტენიანი, მძიმე და არომატული პასკა გამოაცხოს, რომელიც დიდხანს ინარჩუნებს სირბილესა და გემოს. გთავაზობთ გამოცდილი დიასახლისის რჩევებს, რომლებიც წარმატებული შედეგის გარანტიაა.

ხარისხიანი ინგრედიენტები – წარმატების საფუძველი

სველი და მძიმე პასკისთვის განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია რძის, კარაქის, ფქვილის და კვერცხის ხარისხი. გამოიყენეთ: რძე – სველი ტექსტურისთვის, ქაფქაფა კარაქი – მასის სიმძიმისთვის, მაღალი ხარისხის ფქვილი – რომ ცომი კარგად “დაიჭიროს” სოფლის კვერცხი – ცომს სიმდიდრეს ანიჭებს.

ცომის სწორად მოზელა და დასვენება

მძიმე პასკა მოითხოვს გრძელ და ენერგიულ მოზელას. რაც უფრო მეტ ხანს იზელება ცომი, მით უფრო ელასტიური და სქელი ხდება. შემდეგი წესები დაიცავით:

ცომი უნდა იზელოს მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში

შემდეგ კი თბილ ადგილას უნდა დავასვენოთ 1.5–2 საათით

ცომი უნდა გაორმაგდეს, თუმცა ზედმეტი ამოსვლაც არ ვარგა – ამის გამო პასკა გამოშრება.

შაქრის და ცხიმის ბალანსი

თუ გსურთ პასკა იყოს სველი, აუცილებელია შაქარი და ცხიმი სწორად დაბალანსდეს.

ბევრი შაქარი პასკას სირბილეს უკარგავს

ბევრი კარაქი კი მატებს სიმძიმესა და სველ ტექსტურას

გამოცდილი დიასახლისები ხშირად პასკის ცომში ამატებენ სუფრის კოვზ არაჟანს ან ქიშმიშების ნაცვლად ბრინჯს მოხარშულ რძეში – რაც დამატებით სიმძიმეს ქმნის.

მატება და არომატები

სველი პასკის ერთ-ერთი საიდუმლო არომატია. გამოიყენეთ: ვანილი, ილი, დაფქული ჯანჯაფილი ან დარიჩინი, ლიმონის ცედრა.

ასევე, ქიშმიში ან შოკოლადის ჩიპსები წინასწარ ამოავლეთ ფქვილში, რომ ცომში არ ჩაცვივდეს.პასკა

ცხობა და ტემპერატურა

პასკა უნდა გამოცხვეს ნელა და დაბალ ტემპერატურაზე.

აცხვეთ 150–160 გრადუსზე, დაახლოებით 60–80 წუთი

თუ ზედა ნაწილი წვისკენ მიდის, დააფარეთ კულინარიული ქაღალდი

ფორმიდან არ გამოიღოთ სანამ ბოლომდე არ გაცივდება – სველი პასკა ცხელზე ადვილად დეფორმირდება.

  კარტოფილის ჩაქაფული - სამარხვო და გემრიელი წვნიანი

სველი და მძიმე პასკის ცხობა გარკვეულ სირთულეებთანაა დაკავშირებული, მაგრამ გამოცდილი დიასახლისის რჩევების გათვალისწინებით, შეგიძლიათ საოცრად არომატული, რბილი და მდიდარი პასკა გამოაცხოთ. მთავარი რჩევებია: ხარისხიანი პროდუქტები, სწორი მოზელა, ტემპერატურის კონტროლი და მოთმინება.

თუ გსურთ, რომ ტრადიციული სააღდგომო სუფრა მართლაც განსაკუთრებული იყოს – სცადეთ ეს რეცეპტები და ტექნიკები და გააოცეთ ოჯახი საკუთარი ხელით გამომცხვარი სველი პასკით.

მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი