კვირა, ნოემბერი 16, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიკერძი რომ არ მოგბეზრდეთ, მუდმივად უნდა ჩაატაროთ ექსპერიმენტი.

კერძი რომ არ მოგბეზრდეთ, მუდმივად უნდა ჩაატაროთ ექსპერიმენტი.

როგორ გავამრავალფეროვნოთ კლასიკური კერძი?

შემადგენლობა: ძროხის ღვიძლი 500 გ. ქამა სოკო 70-100 გ. კარტოფილი 300 გ. ხახვი 2 ცალი. კვერცხის 4 ცალი. ბარდა 100 g. ბეკონი 50 გ. ნიორი 2-3 კბილი. მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით. კამა გემოვნებით. ბულგარული წიწაკა 1 ც. დაფნის ფოთოლი 1 ცალი. პილპილი, მარილი გემოვნებით.

მომზადება

პილპილიან და მარილიან წყალში მოხარშეთ კარტოფილი დაფნის ფოთოლთან ერთად. დაჭერით კუბიკებად. გარეცხეთ და დაჭერით ძროხის ან ქათმის ღვიძლი.

ტაფაზე გააცხელეთ დაჭრილი ბეკონი, თუ საჭიროა, დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და სოკო, მოშუშეთ 5-7 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი ღვიძლი. კიდევ 3-5 წუთის განმავლობაში ურიეთ.

ჩაყრეთ ტაფაში მწვანე ბარდა, დაჭრილი ნიორი, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით და დაჭრილი კარტოფილის კუბიკები, აურიეთ ყველაფერი კარგად. გარეცხეთ და დაჭერით წვრილად და გრძლად ბულგარული წიწაკა.

ღრმა თეფშში მარილთან ერთად ათქვიფეთ კვერცხები. გამოსაცხობ ფორმაში ჩაასხით მოშუშული მასა და დაასხით ათქვეფილი კვერცხი. ზემოდან გააფორმეთ დაჭრილი მწვანილით და ბულგარული წიწაკით. შედგით ღუმელში და გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 30 წუთით.

კითხვის გაგრძელება #shenisupra

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით

ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

  ტორტი მოამზადეთ დაბალკალორიულად
SheniAmbebi.gehttps://www.sheniambebi.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი