ლიმონჩელო, ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული იტალიური სასმელია. ლიმონის არომატის ინტენსიური ლიქიორი ღია ყვითელი ფერითა და სასიამოვნო არომატით, ძირითადად წარმოებულია სორენტოში, ამალფის სანაპიროზე და კუნძულ კაპრიზე, რადგან ეს ტერიტორიები განაპირობებს სრულყოფილ ნიადაგს და ამინდის პირობებს მაღალი ხარისხის ლიმონის მოსაყვანად.
იტალიაში ლიმონჩელოს პოპულარობის შემდეგ შეერთებულმა შტატებმა ასევე დაიწყო ლიმონჩელოს წარმოება, კალიფორნიის ლიმონების გამოყენებით, რომლებიც ეროვნული წარმოების 90%-ს შეადგენს.