სურსათის უვნებლობის ექსპერტები გვაფრთხილებენ, რომ ფოლგის გამოყენებამ საკვების მოსამზადებლად 200 გრადუსზე მაღალ ტემპერატურაზე შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის სერიოზული პრობლემები.
„მაღალმა ტემპერატურამ, განსაკუთრებით მჟავე საკვებთან, როგორიცაა პომიდორი, ციტრუსოვანი ხილი ან ძმარი, შეიძლება გამოიწვიოს ალუმინის საკვებში შეღწევა“,- განაცხადა ექსპერტმა.
როგორც აღინიშნა, მიუხედავად იმისა, რომ ეს არის მცირე დოზები, ნეიროდეგენერაციული დაავადებები შეიძლება მოხდეს ასეთი საკვების რეგულარული მოხმარებით.
„ნებისმიერი გადაცემის შესამცირებლად, მოერიდეთ მჟავე ან მარილიანი საკვების მომზადებას ან შენახვას ფოლგაში დიდი ხნის განმავლობაში, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს მეტალის გემო და ფოლგაში ჩაღრმავება“- განმარტა კულინარიის სპეციალისტმა.
ალუმინი გვხვდება კოსმეტიკურ საშუალებებში, მედიკამენტებში, ანტიპერსპირანტებსა და სასმელ წყალშიც.
მასალის გამოყენების პირობები