შაბათი, აპრილი 19, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიპასკა ფისტით - შეიტანეთ სიახლე სააღდგომო მენიუში

პასკა ფისტით – შეიტანეთ სიახლე სააღდგომო მენიუში

პასკის ახალი რეცეპტი – პასკა ფისტით. საუკეთესო სიახლე ტრადიციულ სუფრაზე

პასკა ფისტით ახალი სიტყვაა პასკის ცხობაში. სასურველია, ყოველ აღდგომას ახალი არომატით გაამდიდროთ ტრადიციული სუფრა. ეს სწორედ ის რეცეპტია, რომელიც კლასიკურ ტკბილ პურს დახვეწილობით და ახალ გემოს სძენს. ფისტას არომატი და ფერი პასკას განსაკუთრებულად გამორჩეულს ხდის.პასკა

რატომ უნდა სცადოთ პასკა ფისტათი?

ფისტა, როგორც სამზარეულოს ინგრედიენტი, იშვიათად გვხვდება ტრადიციულ ქართულ დესერტებში, თუმცა ის არა მხოლოდ მდიდარია ვიტამინებით და ანტიოქსიდანტებით, არამედ შესანიშნავი არომატიც აქვს. პასკასთან კომბინაციაში ის ერთდროულად აძლევს სიფაქიზეს, ქონდრიან ტკბილ გემოს და ფერადობას.

ინგრედიენტები: ფქვილი – 500 გრ, მშრალი საფუარი – 1 სუფრის კოვზი, რძე – 200 მლ, კარაქი – 100 გრ. კვერცხი – 3 ცალი. შაქარი – 150 გრ. ვანილი – 1 ჩ. კ. მარილი – მწიკვი. ფისტა (დახალული) – 100 გრ. ფისტას პასტა – 2 სუფრის კოვზი (სურვილისამებრ) ლიმონის ცედრა – 1 ჩ. კ. მოცხარი ან ქიშმიში – სურვილისამებრ

მომზადების წესი:

1. ფქვილი წინასწარ გაწმინდეთ და შეურიეთ მშრალი საფუარი.

2. რძე ოდნავ გააცხელეთ, დაამატეთ შაქარი და დაასხით საფუარიან ფქვილზე. დააცადეთ 10–15 წუთი, რომ აფუვდეს.

3. ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და მარილი.

4. ნელ–ნელა შეურიეთ საფუარიან ცომს და მოზილეთ, სანამ გლუვი და ელასტიური გახდება.

5. ბოლოს დაუმატეთ დაქუცმაცებული ფისტა (შეგიძლიათ ცოტა ფისტას პასტაც აურიოთ ცომში). სურვილისამებრ დაუმატეთ ქიშმიშიც.

6. დატოვეთ ცომი თბილ ადგილას 1 საათით, რომ მოიზარდოს.

7. გადაზილეთ და ჩაასხით პასკის ფორმებში. აცადეთ კვლავ 20–30 წუთით მოსავლელად.

8. გამოაცხვეთ 180°C ტემპერატურაზე დაახლოებით 35–40 წუთი ან სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.ფისტა

გაფორმება:

პასკის თავზე შეგიძლიათ წაუსვათ შაქრის მინანქარი ან უბრალოდ მოაყაროთ დაქუცმაცებული ფისტა. მინანქარი შეგიძლიათ ფისტას პასტითაც შეღებოთ ღია მწვანედ – ამით კიდევ უფრო ორიგინალურ იერს მიანიჭებთ.

საბოლოო შედეგი:

პასკა ფისტათი არა მხოლოდ უგემრიელესი დესერტია, არამედ ნამდვილი სანახაობაც. მისი სურნელი, ფერი და ტექსტურა თქვენს სტუმრებს ნამდვილად დაამახსოვრდება. სცადეთ ეს რეცეპტი და გადააქციეთ თქვენი აღდგომა გემოსა და ფერების დღესასწაულად!

author avatar
SheniAmbebi.ge
#drpkhakadze
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი