შაბათი, აპრილი 19, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარირჩევებიროგორ გამოვაცხოთ იდეალური პასკა? რომელია 5 აუცილებელი სანელებელი

როგორ გამოვაცხოთ იდეალური პასკა? რომელია 5 აუცილებელი სანელებელი

რა განასხვავებს ოსტატურად გამომცხვარ, არომატულ პასკას ჩვეულებრივი ნამცხვრისგან? პასუხი მარტივია – იდეალური სურნელი.

იდეალური ცომი, სანელებლების სწორად შერჩევა პასკის ერთ-ერთი მთავარი საიდუმლოა, რომელიც თქვენს დიდ დღესასწაულს განსაკუთრებულად გაახალისებს.

აი 5 სანელებელი, რომელიც აუცილებლად უნდა შეურიოთ პასკის ცომს, თუ გსურთ მართლაც გემრიელი და ტრადიციული პასკის მიღება.პასკის სანელებლები

შემადგენლობა: ფქვილი – 1 კგ. რძე – 500 მლ. შაქარი – 300 გ. კვერცხის გული – 6 ცალი. კარაქი – 200 გ. მშრალი საფუარი – 10 გ. ვანილი – 1 ჩ/კ. მუსკატის კაკალი – ½ ჩ/კ. დარიჩინი – ½ ჩ/კ. კარდამონი (ილი) – ½ ჩ/კ. მიხაკი – ¼ ჩ/კ. ლიმონის ცედრა – 1 ცალი. ქიშმიში ან ცუკატები – 100 გ. მარილი – მწიკვი.პასკა

ვანილი – ტკბილი კლასიკა

ვანილი პასკის ცომის გემოსა და სურნელის ყველაზე ტრადიციული კომპონენტია. გამოიყენეთ ნატურალური ვანილის ექსტრაქტი ან ვანილის პუდრი, რათა ცომს დახვეწილი ტკბილი არომატი შესძინოთ.

მუსკატის კაკალი

მუსკატი არომატს ღრმა და ცოტათი პიკანტურ ელფერს აძლევს. ერთი პატარა მწიკვი საკმარისია, რომ პასკის გემო უფრო მდიდარი და საინტერესო გახდეს. შეფ-მზარეულები ხშირად უწოდებენ მუსკატს “სააღდგომო სუნელს”.

მიხაკი

დაფქული მიხაკი მცირე დოზით დამატებული ცომში წააგავს ძველ ქართულ რეცეპტებს, სადაც აღმოსავლური სანელებლები ხშირად გამოიყენებოდა ტკბილ ნამცხვრებში. გირჩევთ მხოლოდ ნახევარი ჩაის კოვზით შეიზღუდოთ – რათა არ ჩაახშოს სხვა არომატები.

დარიჩინი

დარიჩინის დამატება ცომში პასკას შინაურულ გემოს აძლევს. განსაკუთრებით უხდება, თუ ცომში ქიშმიში ან ცუკატებიც გაქვთ დამატებული. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც დაფქული, ისე ჩხირები – ჩხირი შეგიძლიათ რძეში ჩაალბოთ და შემდეგ ამოიღოთ, ცომის მოზელამდე.

კარდამონი (ილი)

კარდამონი პასკის ცომს მომაჯადოებელ, ციტრუსისებრ არომატს ანიჭებს. ხშირად გამოიყენება სკანდინავიურ და სლავურ ტკბილ პურსა და ნამცხვრებში. ქართველი მზარეულებიც სულ უფრო ხშირად აკავშირებენ მას ტრადიციულ რეცეპტებთან – და ღირსეულად!

გთავაზობთ სააღდგომო პასკის ტრადიციულ რეცეპტს,

მომზადების წესი:

საფუვრის აქტივაცია: თბილ რძეში გახსენით საფუარი და 1 ს/კ შაქარი. დაამატეთ 2 ს/კ ფქვილი და გააჩერეთ თბილ ადგილას 15 წუთით, სანამ აფუვდება.

  რა ღირს საქართველოში სახელის და გვარის შეცვლა

კვერცხის მასა: ათქვიფეთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად გათეთრებამდე. დაამატეთ რბილი კარაქი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და სანელებლები.​

ცომის მომზადება: დიდ თასში ჩაყარეთ ფქვილი, დაამატეთ საფუვრის ნაზავი და კვერცხის მასა. მოზილეთ ცომი, დაამატეთ ქიშმიში ან ცუკატები და გააჩერეთ თბილ ადგილას 2 საათით, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.

ფორმაში გადატანა: ცომი გადაანაწილეთ ცხიმწასმულ ფორმებში, შეავსეთ მათი 1/3 და გააჩერეთ კიდევ 1 საათით, რომ ამოვიდეს.​

ცხობა: გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180°C ტემპერატურაზე 40–50 წუთის განმავლობაში.

გაფორმება: გაგრილებულ პასკას შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრი ან მოასხათ მინანქარი.

#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია

გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi

author avatar
Tamar Pitskhelauri
მსგავსი პოსტები
[fetch_posts]
- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი