ხრიკები გამოცდილი დიასახლისებისგან, როგორ დავჭრათ ბულგარული წიწაკა სწორად
ბულგარული წიწაკა ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ბოსტნეულია სამზარეულოში. იგი მდიდარია ვიტამინებით, განსაკუთრებით C და A ვიტამინებით, ასევე უხეში ბოჭკოთი, რაც მას ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოს ხდის. სწორად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა არა მხოლოდ აუმჯობესებს კერძის ვიზუალს, არამედ უფრო მარტივს ხდის მის გამოყენებას სალათებში, სტაფებში, ფაფებში თუ სხვადასხვა სხვა კერძებში. მოდით ვნახოთ, როგორ დავჭრათ ბულგარული წიწაკა ეფექტურად და სისუფთავით.
ეტაპობრივად ბულგარული წიწაკის ჭრა
1. ბულგარული წიწაკის შერჩევა და მომზადება
პირველ რიგში, აირჩიეთ მტკიცე, გლუვი ზედაპირის მქონე წიწაკა, რომელსაც არ აქვს დაზიანებები ან რბილი ლაქები. კარგად გარეცხეთ წიწაკა გამდინარე წყალში, რათა მოიცილოთ მტვერი და სხვა დაბინძურებები.
2. ზედა და ქვედა ნაწილის მოჭრა
სწვრივ მოაჭერით ბულგარულ წიწაკას ზედა (ქუდის) და ქვედა ნაწილი. ეს დაგეხმარებათ წიწაკის დასადგმელად და მასზე უფრო სტაბილურად მუშაობაში.
3. შიგთავსის მოცილება
ფრთხილად გააკეთეთ ვერტიკალური ჭრილი ერთ მხარეს და გახსენით წიწაკა. მოაშორეთ შიდა თესლები და თეთრი შიგა გარსები, რადგან ისინი არც გემოს და არც ტექსტურას აუმჯობესებენ.
4. ბულგარული წიწაკის განართვა
გადაფარეთ გაშლილი წიწაკა დაფაზე შიდა მხრით ქვემოთ, რაც გაგიადვილებთ მისი თანაბრად დაჭრას.
5. წვრილი ზოლების (ჯულიენის) დაჭრა
თუ გსურთ წიწაკა სალათისთვის ან შეწვისთვის გამოიყენოთ, დაჭერით იგი ვიწრო ზოლებად (დაახლოებით 0.5 სმ სიგანის).
6. კუბიკებად დაჭრა
თუ რეცეპტი ითხოვს წიწაკის კუბიკებად დაჭრას, ჯერ ზოლებად დაჭრილი წიწაკა მჭიდროდ შეაწყვეთ და შემდეგ დააჭრეთ ისინი წვრილ კუბიკებად.
დამატებითი რჩევები:
გამოიყენეთ მკვეთრი დანა, რათა თავიდან აიცილოთ წიწაკის დაჭყლეტვა.
თუ ბულგარული წიწაკა ძალიან დიდი ზომისაა, შეგიძლიათ ჯერ შუაზე გაჭრათ და შემდეგ გააგრძელოთ მისი გაჭრა.
შიდა თეთრი ნაწილების მოცილება აუცილებელია, რადგან ისინი უხეშია და შეიძლება გააფუჭოს კერძის ტექსტურა.
ბულგარული წიწაკის სწორად დაჭრა მარტივი და სწრაფი პროცესია, თუ იცით საჭირო ნაბიჯები. სწორად მომზადებული და დაჭრილი წიწაკა არა მხოლოდ ვიზუალურად გამოიყურება ლამაზად, არამედ ამარტივებს კერძის მომზადებას და აუმჯობესებს მის გემოსაც. ცოტა ვარჯიში და თქვენ შეძლებთ პროფესიონალივით ბულგარული წიწაკის დაჭრას!
#drpkhakadze #გიორგიფხაკაძე #pitskhelauri #აქხარისხია
გაიგეთ მეტი ჩვენს ტელეგრამ არხზე შემოგვიერთდით ტელეგრამზე: https://t.me/SheniEkimi